Esittely

Täältä Kainuun korvesta löytyy Luonnonlapsen kennel, jonka tarkoitus on tulevaisuudessa kasvattaa pienimuotoisesti sekä suomenlapinkoiria, että pyreneittenmastiffeja. Kasvattajan peruskurssin olen käynyt 2020 ja kennelnimi myönnettiin 2021.

Olen itse vuosimallia -95 koiriin jo lapsesta saakka hurahtanut ihminen. Ensimmäiset elinvuoteni meni saksanpaimenkoiran hellässä vahdissa ja siitä eteenpäin kuvioon astuivat suomenlapinkoirat, joita jo rakkaalta mummultani löytyi useampia. Pyreneittenmastiffi Manta saapui rakastuttamaan rotuun vuonna 2018. Jo lapsena haaveilin kasvattavani suomenlapinkoiria, joten sitä haavetta kohti on menty.

Asustamme metsän keskellä, korvessa, Paltamon ja Ristijärven rajalla. Täällä luonnonhelmassa meillä on reilu 2 hehtaarin tontti, josta suurinta osaa ympäröi aidat, joten koirat saavat vapaasti kulkea ulkona ja sisällä mielensä mukaan. Upeat lenkkimaastot lähtevät suoraan pihasta joka suuntaan, ja liikumme ja retkeilemmekin paljon luonnossa, se on meidän henkireikä.

Harrastuksiimme kuuluu koiranäyttelyt, sekä vaellukset ja pienemmät retkeilyt luonnossa. Toki myös temppuilemme ja "tokoilemme" kotioloissa. Pentukurssit olen ruukannut käydä kaikkien koirieni kanssa, ja on sitä kokeiltu NoseWorkkia, Tokoa ja Rallytokoakin. Vaan olemme enemmän erätyyppejä, joten metsä vie ennemmin kuin treenikentät. Omaksi iloksi on toki aina välillä kiva kokeilla eri lajeja.

Miksi sitten ajattelin ryhtyä koiranomistajasta koirankasvattajaksi? Se on ollut lapsesta saakka haaveni, jota kohti olen tietoisesti pyrkinyt. Nyt kun resurssit kasvatustoimintaa varten on kunnossa ja tietoa ja taitoa on haalittu vuosien varrella (niiden haaliminen ei onneksi koskaan lopu), niin uskon, että minulla on annettavaa rakastamilleni roduille.

Pyrin kasvatustyössäni terveisiin, hyvä rakenteisiin, hyvin liikkuviin koiriin, joilla on tottakai rodunomainen luonne. Arvostan uskollisia perhekoiria, joilta löytyy myös puhtia monenlaiseen menoon ja retkeilyyn/muihin harrastuksiin. Näyttelykehissä arvostan hyvin liikkuvia koiria ja liioittelemattomia piirteitä. Minulle tärkeää on löytää jokaiselle pennulle rodunomaisia tarpeita täyttävä koti.

Meihin saa tulla tutustumaan livenäkin ja kerron mielelläni lisää ja tutustan kasvattamiini rotuihin.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita