Koiramme

LUONNONLAPSEN HALLANVAARA "HALLA"

Syntynyt: 7.8.2021

Terveys: ei vielä tutkittu

Luonne: Alku pentuaikoina Halla oli selvästi siskoaan Myytä ujompi tapaus. Vaan nopeasti kyllä rohkaistunut siskonsa tasolle monessakin suhteessa. Vieraista ihmisistä ei niinkään välitä, toisinkuin siskonsa, mutta vieraat koirat ottaa leikkikavereiksi suuremmalla innolla kuin siskonsa. Touhukas neiti, joka haluaa olla kaikessa mukana. Nopea oppimaan ja hyvin kuuliainen. 

LUONNONLAPSEN POUTAPILVI "Myy"

Syntynyt: 7.8.2021

Terveys: ei vielä tutkittu

Luonne: Pirtsakka tytön tyllerö. Sosiaalinen, varsinkin ihmisten suhteen. Kömpii uusien tuttavuuksienkin syliin rapsuteltavaksi. Emänsä tavoin tolkku neiti, joka pitää puolensa. Ahmatti. Hänen mielestään pöydiltä on ihan ok ryöstää ruokaa. Kekseliäs, utelias, juonikas ja välillä ilkikurinenkin pentu. Rohkea seikkailijaluonne, mutta viihtyy myös sohvalla kainaloisena. 


Syntynyt: 30.9.2018

Terveys: Lonkat C/C, Kyynärät 0/0, Selkä LTV0, SP0, VA0

Luonne: Manta on talon kuningatar. Omanarvonsa tietävä, tolkku emäntä. Hoitaa työnsä, eli tontin vahtimisen kiitettävästi ja pitää metsän elukat metsässä komealla iltahaukullaan. Tulee toimeen kaikkien kanssa ja on leikkisä neiti. Hänen fiksuuttaan ja kykyään lukea meitä kaksijalkaisia on joutunut usein ihmettelemään. Uskollinen ystävä, joka hurmaa kaupunkilenkillä ohikulkiat. Manta tulee erityisen hyvin toimeen lapsien kanssa, vaikka niitä ei omasta takaa löydykään. Helppo koira arjessa, ja hyvin sopeutuvainen uusiin tilanteisiin. Pysyy hyvin vapaana metsälenkeillä, kiitos vahvan luoksetulon pillille.


Syntynyt: 3.8.2015

Terveys: Lonkat D/D, kyynärät 2/2, polvet 0/0

Luonne: Kaikkia rakastava, ja kaikkien rakastama. Ruka on talon ilopilleri. Ilmeikäs, touhukas ja erityisen helppo koira arjessa. Koira- ja ihmisystävällinen (myös kissat on kavereita), rohkea ja helposti motivoitavissa. Ruka rakastaa olla mukana kaikessa ja tehdä juttuja ihmisten kanssa, vaikka sitten vain köllöttää sohvalla kainalossa. Vahtii tonttia hyvin, mutta ei hauku turhista. Ruka on ulkonäöllisesti ja luonteeltaan juuri minun mieleiseni, joten suuri harmi, että luusto on mitä on. Onneksi Ruka ei ole vielä koskaan oireillut, ja toivotaan, että pysyy oireettomana vielä pitkään.


Syntynyt: 19.4.2010

Terveys: todettu polvilumpioluksaatio (ei virallista kennelliiton polvilausuntoa)

Luonne: Meidän seniori on jo monet seikkailut nähnyt ja kokenut. Toivottavasti vielä monia hyviä vuosia edessä. Koda on ollut aina herkkä ja hieman epävarma koira, mutta kaikkine heikkouksineen toki rakastettava persoona. Vanhemmuuttaan hänellä on entistä enemmän lisääntynyt juttelun tarve ja huomion hakuisuus. Pilli löytyy nenästä. Hän rakastaa tehdä ja touhuta, ja innostuu esimerkiksi tempputreeneistä ylikierroksille saakka. Rakkauden kohteisiin kuuluu myös pupunkakka. Meidän hölmölöispappa, jolta löytyy pilkettä silmäkulmasta. 


Muistoissa

Dansku 1998-2011

Ensimmäinen "oma" lapinkoirani, jonka kanssa lapsuuttani ja nuoruuttani kasvoin. Hän oli rekisteröimätön suomenlapinkoira uros. Vilkas kaveri viimeisille päivilleen saakka. Hän opetti minulle hurjan paljon ja rakastutti minut rotuun. Paljon yhdessä touhuttiin ja temppuiltiin. Dansku oli myös hyvin terve, tai ei ainakaan oireillut mitään, kunnes yhtäkkiä sydän petti joulukuussa 2011 Danskun ollessa tuolloin 13vuotias. Emme tuolloin tutkituttaneet, mikä mahtoi sitten olla syynä nopeaan lähtöön. Lämmöllä ensimmäistä rakasta muistellen.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita